12/11/2008

Creu Sant Jordi per a Josep Cassú


Músic i compositor de sardanes destaca per la seva trajectòria en el món sardanístic, com a autor, director de dues de les millors cobles orquestres del país i professor de música. El seu destacat impuls a la recuperació i el manteniment de la música catalana i de cobla ha contribuït a consolidar-ne un públic ampli.

Descendent d'una nissaga de músics, els Grau de Bordils, estudià al Conservatori del Liceu, a Barcelona. També rebé lliçons de piano de Josep Viader i Moliné, de fiscorn de Lluís Palet, i de Conrad Saló (música de cobla, en general). Exercí de fiscornaire a diverses formacions, fins que al 1963 s'incorporà com a instrumentista i director dels Montgrins, on romangué fins a l'any 1977. D'allí passà com a fiscornaire i director a La Principal de la Bisbal, en què substituí un director prestigiós, en Conrad Saló, de forma meritíssima. Ocupà el càrrec 13 anys, fins al 1990.

En aquesta tasca el succeí en Josep Maria Surrell (1990-1992), primer, i el seu fill Francesc Cassú (1992- ), després.Amb posterioritat, s'incorporà com a director a La Flama de Farners (1996), on continua en l'actualitat, tasca que complementà amb l'ensenyament al Conservatori de Música de Girona i al col·legi Bell-lloc del Pla, de la mateixa població.

No hay comentarios: